Sähkölatausaseman asennus Tampereella

Raudanluja ammattilainen!​

Olemme asentaneet sähköautojen latausasemia yli 300 kappaletta ympäri Pirkanmaata

Latausaseman asennus Tampereella

Tulevaisuuden liikkuminen on puhdasta, kestävää – ja sähköistä: yhä useammat auton omistajat luottavat sähköisiin voimalinjoihin ja käyttävät vihreää voimaa fossiilisen polttoaineen sijaan.

Perinteisiä kodin sähköpistokkeita ei kuitenkaan ole suunniteltu jatkuvaan latauskuormaan korkealla teholla, eikä niiden käyttöä siksi suositella jokapäiväiseksi lataustavaksi turvallisuussyistä. Auton mukana tuleva ns. suko-kaapeli eli normaali verkkovirtalaturi on hidas ja tarkoitettu vain tilapäislataukseen.

Sähköauton lataamiseen suositellaan aina kiinteästi asennettua sähköauton latauslaitetta. Sähköautoa ja ladattavaa hybridiä voidaan kuitenkin ladata kotitalouspistorasiasta edellyttäen, että latausvirta on rajoitettu 8 ampeeriin standardin SFS-EN 62752 mukaisesti. Jos autoa ladataan mukana mahdollisesti toimitettavalla suko-pistorasiaan kiinnitettävällä Mode 2 -latausjohdolla, ennen latauksen aloittamista on varmistettava suko-pistorasian soveltuvuus sähköautojen lataukseen. Vakuutusyhtiöt voivat myös asettaa vakuutusehdoissaan ja suojeluohjeissaan lisävaatimuksia suko-pistorasian käytölle sähköauton lataamiseen liittyen. Varmista latausasia suko-latauksen osalta omalta vakuutusyhtiöltäsi. Tämä koskee myös mm. työpaikalla tai loma-asunnolla tapahtuvaa latausta.

Mikä sitten olisi parempi latausvaihtoehto, kun auto seisoo kotipihassa tai autotallissa? Type2 -pistorasialla tai kiinteällä latauskaapelilla varustettu latausasema on oikein mitoitettu turvalliseen lataamiseen kaikissa olosuhteissa. Se tarjoaa lisäksi huomattavasti nopeamman latauksen 1x16A – 3x32A (3,7kW-22kW) teholla. Kotilatauslaitteella sähköauton lataaminen sujuu myös käyttäjäystävällisesti.


Vaihtoehtoja ja eri malleja erilaisiin käyttötarkoituksiin on useita. Hybridiauton 1-vaiheiseen lataamiseen sopii mainiosti esimerkiksi edullinen Ensto One Home tai FinluxPro. Mikäli pihassa on täyssähköauto tai halutaan varautua tulevaisuuteen kun sähköautojen akustot kehittyvät, Garon nopea latausasema on erinomainen vaihtoehto.

Joihinkin latausasemiin on myös mahdollista asentaa dynaaminen kuormanhallinta, joka mittaa ja valvoo huoneiston kokonaissähkönkulutusta reaaliajassa ja rajoittaa lataustehoa tarpeen mukaan. Tällöin kodin sähköverkosta saa aina kaiken mahdollisen vapaan sähkön auton lataamiseen, ilman pelkoa sulakkeiden ylikuormittumisesta. Eikä siis tarvitse saunaillassa miettiä laskimen kanssa, voiko laittaa kiukaan päälle jos auto on latauksessa 😊

Meiltä saat Enston, Webaston, FinluxPro tai Garon latausaseman dynaamisella kuormanhallinnalla kätevästi asennettuna ns. avaimet käteen periaatteella, ja jokaisesta asennuksesta ammattitaitoinen asentajamme tekee asiakkaalle aina myös mittauspöytäkirjan. Tehdyn työn osuuden saat laittaa vielä kotitalousvähennyksiinkin. Toimitamme ja asennamme erilaisiin tarpeisiin myös kaikkien muiden valmistajien latausasemat, sekä pieniin että isompiin kohteisiin! Asiakaskohteitamme löydät referenssit välilehdeltä.

Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous, niin suunnitellaan sinun tarpeisiisi sopiva kokonaisuus 😊

HUOM! Taloyhtiöille sähköautojen latausasemien avustukset 35 % kokonaisuudesta!

Nyt saat avustukset myös yrityksille!

LUE LISÄÄ SÄHKÖAUTOJEN LATAUSASEMAN AVUSTUKSISTA:
https://www.ara.fi/latausinfra-avustus 

Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous!

Garon latausasemia on saatavana mustan lisäksi myös harmaana, punaisena ja valkoisena!